Communicatiemedewerker

Circuscentrum is sinds 1 januari 2021 het steunpunt voor circuskunsten in Vlaanderen. Het stimuleert de Vlaamse circussector om verder uit te groeien tot een dynamische, professionele en gezonde sector met internationale uitstraling. Als steunpunt voor circuskunsten is Circuscentrum het eerste aanspreekpunt zowel van de sector als van de overheid. Het vormt de centrale spil van een breed netwerk: al wie actief is in de sector kan bij ons terecht. Het bouwen van bruggen en stimuleren van samenwerking staat centraal. Circuscentrum zet in op het vergroten van expertise binnen en over de sector via inspirerende ontmoetingen, via dataverzameling en onderzoek en via het ontwikkelen van tools. Circuscentrum zorgt ervoor dat talent ondersteund wordt en vlot doorstroomt naar het professionele circuit. Het investeert in beeldvorming die circus in al zijn facetten tot zijn recht laat komen en zet circus op de kaart in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten.

  • Vlaams centrum voor circuskunsten, Gent
  • Type: Deeltijds
  • Deadline: 22/4/2024 12:00

Over deze job

Als communicatiemedewerker ben je mee verantwoordelijk voor de externe communicatie. Samen met de verantwoordelijke pers en communicatie sta je in voor de uitvoering, evaluatie en bijsturing ervan. Je staat mee in voor de offline (publicaties, affiches, brochures…) en online communicatie (website, sociale media, nieuwsbrief,…) en maakt werkt van een ideale communicatiemix. Je draagt met je expertise en creativiteit bij tot een kwaliteitsvol, inhoudelijk sterk, inspirerend en duurzaam communicatiebeleid.

Je zet mee je schouders onder de toepassing van huisstijl en de actualisering van content zowel op de sectorwebsite www.circuscentrum.be, als op de meertalige promowebsite www.circusinvlaanderen.be.

Je bent als eindredacteur van de website en sociale media van Circuscentrum mee verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitgaande communicatie. Je zet in op de verdere uitbouw van de verschillende kanalen en maakt hierbij gericht keuzes.

Je maakt deel uit van een klein team van gedreven medewerkers en ondersteunt en adviseert hen in hun communicatie. Je kan zowel worden ingezet om te brainstormen over originele campagnes (bv. in het kader van Circusnachten), maar ook voor de eindredactie van teksten. Je helpt met de ontsluiting van content die binnen het kenniscentrum geproduceerd wordt en de redactie van (online) publicaties. Je staat in voor de promotie van het Vlaamse circus en versterkt de beeldvorming ervan. Je gaat op zoek naar creatieve en wervende manieren om de circuskunsten in al hun diversiteit in de kijker te zetten.

Bijkomende info

Gepost op 2024-03-22