Communicatiemedewerker pers & PR

M, dat is een heel korte naam voor een niet-zo-gewoon museum in het hartje van Leuven. Want in de rijke collectie van M zijn zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars thuis. De tijdelijke expo’s laten je kennismaken met beeldende kunst van de middeleeuwen tot vandaag. En ook het museumgebouw, ontworpen door Stéphane Beel, doet vroeger en nu versmelten: historische panden lopen naadloos over in strakke, hedendaagse architectuur. M is een boeiende ontmoetingsplek waar voor iedereen iets te beleven valt. Je ontdekt er elke keer nieuwe perspectieven op kunst en de wereld. Via tijdelijke tentoonstellingen, verrassende collectiepresentaties, maar ook lezingen, rondleidingen, workshops, festivals en zomerkampjes voor de allerkleinsten.

  • M Leuven, Leuven
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 24/7/2024

Over deze job

M zoekt een communicatiemedewerker die de koe bij de horens vat. In jouw rugzak: projectmanagementskills, flexibiliteit, en gevoel voor nuance. Je bezit een hoge dosis (zelf)relativeringsvermogen, goed gevoel voor timing, een neus voor efficiëntie, en een proactieve houding. Je bent een kei in het geruststellen van je collega’s en stakeholders. En je zorgt ook dat het écht goedkomt.

Je bedenkt communicatiestrategieën op maat van de verschillende tentoonstellingen en projecten, plant ze in en werkt ze uit. Dat doe je altijd met de missie en visie van M in je achterhoofd. Als geen ander, weet je verhalen en creatieve ideeën om te zetten in sterke content en mediaverhalen. En die stuur je op exact het juiste moment de wereld in. Je hebt een oog voor schoonheid, dat je inzet om aantrekkelijke communicatie te maken.

Jouw liefde voor pers & PR vertaalt zich in het uitdenken, uitwerken en opvolgen van uitgekiende pers- en PR-strategieën. Daarmee promoot je de vele projecten van M, en het huis als geheel. Je gaat proactief op zoek naar verhalen, en neemt het voortouw om die te vertalen naar sterke content voor (vak)pers in binnen- en buitenland. Je verzamelt de online en offline persresultaten, volgt persaanvragen nauwgezet op en bezorgt journalisten al het nodige materiaal om de verhalen van M met de wereld te delen.

Hoe M naar buiten komt, wordt dus mee jouw verantwoordelijkheid. En daar hoort ook bij: contacten met partners onderhouden, input bezorgen en output verzorgen. Bij gezamenlijke projecten stroomlijn je de communicatie en zorg je ervoor dat iedereen mee is.

Bijkomende info

Gepost op 2024-07-02