Consulent communicatie en productie

Cultuurcentrum Mechelen is een artistiek huis met stevige funderingen in de stad en regio. Het is een culturele ontmoetingsplek waar nieuwsgierige bezoekers een aangename tijd kunnen beleven.

 • Cultuurcentrum Mechelen, Mechelen
 • Type: Voltijds
 • Deadline: 14/7/2024

Over deze job

Je bent verantwoordelijk voor de externe communicatie van het Cultuurcentrum en coördineert de mediaplanning en vormgeving van onze communicatiekanalen (website, sociale media, nieuwsbrieven, brochures, zebrixschermen,…).

 • Je werkt campagnes uit om het aanbod van het Cultuurcentrum te promoten voor een divers publiek.
 • Je gaat aan de slag met de input die door collega’s aangeleverd wordt, en voert op basis van noden en ticketverkoop gerichte communicatie.
 • Je vertaalt de input die je krijgt naar vlotte, wervende teksten. En je stemt ze af op het kanaal in kwestie (online, offline en persberichten).
 • Je doet aan storytelling en brengt op die manier verslag uit. Waar nodig maak je zelf beelden met je smartphone of camera (zowel foto als video). Sociale media zijn je tweede thuis. Je beheert de facebook- en instagrampagina van het Cultuurcentrum. Daar bouw je aan een interactieve community. En je maakt ruimte voor monitoring en evaluatie.
 • In nauw overleg met de afdeling Communicatie, Citymarketing en Toerisme sta je in voor de ontwikkeling van campagnemateriaal van het Cultuurcentrum (seizoenbrochure, voorstellingen, festivals, …). Zowel voor print als digitaal.
 • Je ondersteunt de collega’s programmatie bij het uitdenken en aanmaken van specifieke materialen en wervende acties voor grotere evenementen zoals bv. Podvis.

Je bent eindverantwoordelijke voor het extern gebruik van alle zalen op de sites in beheer van Cultuurcentrum Mechelen.

 • Je zorgt voor duidelijke processen en richtlijnen voor de medewerkers, een vlot verloop van aanvraag tot facturatie, efficiënt stockbeheer en een optimalisatie van het gebruik van de verschillende locaties.
 • Samen met jouw collega in Het Predikheren zorg je voor gedeelde werkprocessen over de afdeling lokaal cultuurbeleid. Specifiek voor de Predikherenkerk werken jullie mee aan een kader waarbinnen duidelijke verantwoordelijkheden benoemd worden en een afbakening van rollen op basis van het soort evenementen dat hier doorgaat (lezingen, muzikale voorstellingen, congreswerking, …).
 • Je staat zelf in de praktijk en stuurt medewerkers functioneel aan zodat activiteiten op de juiste manier ingepland worden, goed verlopen en het beheer en inventarisatie van de drankenstock opgevolgd wordt.

Je bent aanspreekpunt en productieverantwoordelijke voor organisaties en initiatieven die zelfstandig activiteiten organiseren in zalen van het Cultuurcentrum (Cultuurcentrum Mechelen, Stadsschouwburg, Predikherenkerk), die de doelstellingen van het lokaal cultuurbeleid onderschrijven en op die manier meebouwen aan een bloeiende organisatie. Je maakt de nodige afspraken inzake gebruik en faciliteert ticketing, techniek, enzovoort. Je evalueert deze activiteiten en zoekt actief naar nieuwe partnerschappen waar nodig.

Samen met de cultuurfunctionarissen denk je inhoudelijk na over de visie van de organisatie en bepaal je mee de koers van Cultuurcentrum Mechelen.

Bijkomende info

Gepost op 2024-06-21