Coördinator onderzoek

Het M HKA is een eigen instelling van de Vlaamse Gemeenschap met een internationale ambitiehorizon. Het M HKA is een museum dat werkt rond beeldcultuur en in het bijzonder hedendaagse beeldende kunst, film en mediakunst. Het M HKA wil hedendaagse kunst in al zijn facetten toegankelijk, bereikbaar en begrijpelijk maken bij een zo divers mogelijk publiek. De komende jaren wil het M HKA voluit inzetten op zowel de ontwikkeling van het digitaal museum,ter voorbereiding van de te realiseren nieuwe museuminfrastructuur. Ook het museaal onderzoek wordt een belangrijke poot binnen het nieuwe museum. Hiervoor werden extra financiële middelen voorzien.

  • M HKA, Antwerpen
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 20/6/2024

Over deze job

Voor de coördinatie en het beheer van het museaal onderzoek zijn we op zoek naar een gedreven collega die de uitbouw van het onderzoek, gericht op hedendaagse kunst met veel enthousiasme trekt en stimuleert.

Als Coördinator onderzoek ben je verantwoordelijk voor het coördineren en beheren van het onderzoek in het museum. Dit betekent dat je potentiële onderzoeksprojecten gaat identificeren en dat je ook onderzoeksactiviteiten gaat plannen, implementeren en evalueren. Ook het samenwerken met interne en externe belanghebbenden, en het waarborgen van de kwaliteit en integriteit van het onderzoek vormen een cruciaal element binnen je takenpakket.

Je ontwikkelt, identificeert en evalueert complexe inhoudelijke trajecten binnen de Museale Werking van het M HKA door onderzoeksprojecten te begeleiden, te sturen en te synchroniseren. Je faciliteert mee het borgen en ontsluiten van de van de inzichten en resultaten van het artistiek en curatorieel onderzoek. Daarbij rapporteer je de onderzoeksresultaten aan relevante belanghebbenden. Hierbij vormt de databasewerking een belangrijke hefboom om informatie en inzichten op een efficiënte manier ter beschikking te stellen. Daarnaast werk je samen met het curatoriële team en met externe partners (universiteiten en onderzoeksinstituten) om onderzoeksresultaten te integreren in tentoonstellingen en educatieve programma’s. Je faciliteert lezingen, rondetafelgesprekken en andere evenementen gerelateerd aan hedendaagse kunstonderwerpen. Tot slot bouw je een communicatiestrategie uit door het faciliteren van evenementen met het oog op valorisatie en promotie van onderzoeksresultaten.

Bijkomende info

Gepost op 2024-05-30