Data- en softwareontwikkelaar

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor 180 organisaties en ontsluiten het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit meer dan 65 medewerkers en is gevestigd in Gent.

  • meemoo, Gent
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 20/5/2024

Over deze job

Als Data- en Softwareontwikkelaar kom je terecht in het team dat instaat voor de ontwikkeling van software voor de instroom, het beheer en het hergebruik van zowel archiefmateriaal als de bijbehorende metadata. Samen met je collega’s ontwikkel je dataprocessen en -applicaties voor uiteenlopende doeleinden: van ETL-processen die data omvormen en valideren tot het bouwen van API’s ter ondersteuning van grootschalige integraties. In het kader van het Hermes-project, waarbij we artificiële intelligentie inzetten voor metadataverrijking, bouw je verder op onze datamodellen en knowledge graph. Zo leer je onze metadatainfrastructuur kennen als je broekzak!

Concreet:

  • ga je aan de slag met het maken van analyses voor nieuwe softwarecomponenten of – applicaties. Samen met je collega’s bedenk je een performante en duurzame oplossing.
  • schrijf je duidelijk leesbare code die goed te onderhouden én uit te breiden is, en ontwikkel je schaalbare scripts of applicaties. Ook hier word je bijgestaan door collega’s. We reviewen elkaars werk om tot solide stukken code te komen.
  • ontwerp, creëer, optimaliseer en beheer je EL/ETL/ELT-data pipelines en -orchestratieprocessen. Wij werken onder andere met het Prefect-framework.
  • ontwikkel en configureer je infrastructuur om een groot volume aan metadata te kunnen opslaan, te doorzoeken en te bevragen.
  • maak en verbeter je onze verschillende datamodellen. Daarbij analyseer je bestaande data of databronnen en vertaal je deze door naar andere datamodellen. Af en toe hoort daar ook het opschonen en transformeren van data bij.
  • werk je samen met andere teams binnen meemoo om data te integreren in verschillende systemen en applicaties. Je staat ook paraat met technisch advies over datastandaarden, – formaten en -modellen of de datapraktijk binnen meemoo.
  • pols je in meetings met collega’s en externe partners naar hun datanoden en -wensen.

Bijkomende info

Gepost op 2024-04-19