Educatief medewerker Leerling-Meester II

Musea Brugge? Dat zijn topmusea en -monumenten in het hart van UNESCO-Werelderfgoedstad Brugge. Dat zijn collecties van wereldniveau en een bruisende, eigentijdse organisatie met medewerkers boordevol ambitie, passie en kennis. Musea Brugge is een Vlaamse cultureel-erfgoedinstelling en behoort tot de (inter)nationale top van de erfgoedsector. Jaarlijks komen bijna een miljoen bezoekers bij ons over de vloer om die indrukwekkende collecties en gebouwen te bewonderen. We organiseren knappe, relevante tentoonstellingen en evenementen en bouwen samen aan dynamische plekken in de stad waar iedereen zich welkom kan voelen. Met Musea Brugge willen we het publiek prikkelen en aanzetten tot dialoog en reflectie, met elkaar en met onze musea. Werken bij Musea Brugge is werken in een boeiende, inspirerende en kwaliteitsvolle werkomgeving waar je het beste uit jezelf naar boven kan halen.

  • Musea Brugge, Brugge
  • Type: Deeltijds

Over deze job

In 2022-2023 werkte Musea Brugge aan de verdiepende registratie en online ontsluiting van 874 figuurtekeningen uit de deelcollectie Academie, Prentenkabinet Brugge onder de noemer ‘Leerling-Meester’. In 2024-2025 kan Musea Brugge hierop verder werken dankzij een nieuwe projectsubsidie van Vlaanderen. De focus ligt nu op netwerkvorming van Brugse kunstenaars en academische lespraktijken in een internationaal perspectief, onder de noemer ‘Leerling-Meester II: de lokroep van het buitenland’. Dit willen we uitwerken samen met enkele sterke internationale partners: Academia Belgica en Villa Medici in Rome, INHA in Parijs en RKD in Den Haag. Via RKD en INHA kunnen we de onderzoeksresultaten meteen internationaal ontsluiten in hun databases.

Als educatief medewerker werk je 4/5 en beschik je over sterke digitale vaardigheden. Je zorgt voor online ontsluiting en digitale presentatie van de netwerken, wikipedia-artikels, de organisatie van de Autumn Drawing School, voordrachten in de academies, samenwerking met de Academie Brugge rond het educatief aanbod in het Prentenkabinet en de presentatie van het onderzoek in BRON. Jouw takenpakket bestaat uit:

  • Duurzame ontsluiting onderzoeksresultaten in een internationaal wetenschappelijk netwerk: IIIF-ontsluiting op collectie.museabrugge.be, publicatie van de objecten en vervaardigers op Wikidata en Wikimedia, registratie van nieuwe vervaardigers en verrijking van bestaande vervaardigers in de databases van RKD en INHA, uittekenen van kunstenaarsnetwerken via netwerkanalyse, publicatie van een wetenschappelijk artikel over netwerken vervaardigers, deelname aan een internationaal congres en duurzame ontsluiting via BRON.
  • Participatie en publieksbemiddeling: Samenwerking met Academie Brugge (DKO), uitwerking van een lezingentournee langs Vlaamse academies, organisatie van een internationale Autumn Drawing School in Brugge, crowdsourcing van archiefbronnen.

Bijkomende info

Gepost op 2024-03-29