Horecamanager

Met Abby Kortrijk opent in november 2024 een nieuw en eigenzinnig museum voor beeldende kunst, dat de menselijke verbeeldingskracht viert en ruimte biedt voor reflectie, ontmoeting en transformatie. Abby is nieuwsgierig, speels, laagdrempelig, open en meerstemmig. Samen met een divers netwerk van organisaties en gemeenschappen en met kunst als universele taal verkennen we wat ons als mensen definieert en verbindt. Abby nodigt je uit om anders te kijken, naar kunst, naar erfgoed, naar wie we zijn en hoe we ons tot elkaar verhouden. Bij Abby kan je iets drinken, maar word je ook gevoed met bijzondere tentoonstellingen, boeiende debatten, originele workshops en vernieuwende participatieprojecten. Van de interne keuken tot de publieke living, van kleine kinderen tot grote namen: Abby deelt ruimte en programma met tal van makers, organisaties en gemeenschappen. Abby wordt een open huis met vele kamers: museumzalen voor topkunst in thematische expo’s, een artistieke woonkamer als nieuwe thuis voor de stedelijke kunstcollectie, een salon dat als creatieve vrijplaats ruimte biedt voor uitwisseling en co-creatie, een kunstatelier, een eetbare tuin en een inspirerend eetcafé dat integraal deel uitmaakt van de museale beleving.

  • Abby Kortrijk, Kortrijk
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 15/5/2024

Over deze job

Je wordt de verantwoordelijke én het gezicht van het museumcafé van Abby. Je denkt samen met het museumteam mee over de inhoudelijke en organisatorische aanpak van dit vernieuwende horecaverhaal en neemt ook de lead in het realiseren hiervan.

Je zorgt ervoor dat het museumcafé van Abby – op een unieke A-lister locatie en met een uitzonderlijke architectuur – ook in exploitatie een horeca-hotspot wordt, die de eigenheid van Abby reflecteert en versterkt met een op de artistieke programmatie afgestemde inrichting en menu, een attractief en eigenzinnig drank- en foodaanbod en een warm en persoonlijk onthaal van het publiek.

Je zorgt ervoor dat het museumcafé van Abby ook achter de schermen efficiënt gerund wordt: je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het horecateam en de planning en logistiek, en je waakt over de financiële gezondheid van de onderneming. Je neemt daarnaast ook verantwoordelijkheid op voor de horeca-uitbating van de rest van het museum (events en recepties).

Bijkomende info

Gepost op 2024-04-23