Inhoudelijk onderzoek collectie GAL

Het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA) draagt samen met zijn erfgoedgemeenschappen zorg voor het culturele geheugen van het vrijzinnig humanisme en de Vrije Universiteit Brussel. Dit geheugen bestaat uit analoge én digitale getuigenissen en uit zowel materieel als immaterieel cultureel erfgoed. Vanuit deze opdracht dragen we bij aan een open en betrokken samenleving. Betrouwbaarheid en een onderzoekende basishouding vormen de grondslag van al onze activiteiten. Als erkende culturele archiefinstelling maken we onze collectie op een actieve manier bekend bij een zo breed mogelijk publiek.

  • Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA), Brussel
  • Type: Vrijwilligerswerk
  • Deadline: 21/4/2024

Over deze job

Gerard Alsteens is politiek cartoonist en kunstenaar. De creatieve, kritische en betrokken stem die spreekt uit zijn omvangrijke getekende en ontworpen oeuvre. CAVA digitaliseerde het werk en voorziet de beelden in 2023-2024 van een beschrijving, zodat de meer dan 4000 tekeningen doorzoekbaar worden (o.a. op naam van de afgebeelde personen, op onderwerp, datum enz.). Daarom zijn we op zoek naar een aantal vrijwilligers om deze collectie mee te helpen beschrijven.

CAVA zoekt enkele vrijwilligers om de collectie tekeningen te voorzien van individuele beschrijvingen.

Deze tekeningen bevinden zich in het tijdsbestek van de jaren 1960 tot heden en behandelen een breed scala aan maatschappelijke thema’s. Daarom zijn we op zoek naar mensen die een ruime maatschappelijke interesse hebben en deze informatie kunnen linken aan beelden uit deze tijd.

Er zal een document voorzien worden via Google Drive waarin deze beschrijvingen worden genoteerd. De beschrijvingen worden opgemaakt door middel van digitale scans van de tekeningen.

De beschrijvingen zullen ons helpen om de tekeningen van GAL context te geven en biedt op die manier meer mogelijkheden.

Bijkomende info

Gepost op 2024-03-20