Medewerker spreiding/verkoop

NTGent is een stadstheater in beweging. Als stadstheater wil NTGent een divers publiek bevragen, motiveren en ook in beweging brengen. We doen dit door spraakmakende producties te maken en te presenteren en theater in te zetten voor maatschappelijk debat. Met het nieuwe artistieke discours - bestaande uit twee artistieke lijnen - Kunst & Nieuwe Technologie en Kunst, Zorg & Rituelen - zullen het Gentse perspectief en de internationale werking onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. NTGent is een theater waar vele generatie makers naast en met elkaar werken, waar vertrouwde gezichten en herkenbare verhalen worden afgewisseld met onbekende, verrassende, bevreemdende elementen. Een theater dat duurzaam met zijn middelen, mensen en omgeving omgaat. Een theater dat letterlijk en figuurlijk midden in de stad staat met twee locaties (de KNS en Minnemeers). Een theater dat een toonaangevende rol speelt in het Vlaamse en internationale podiumkunstenlandschap. Een theater dat een open huis is, toegankelijk voor iedereen. Een theater dat naar nieuwe vormen zoekt voor de doorontwikkeling van de podiumkunsten, dat grote thema’s aanspreekt en met haar voorstellingen gericht door het land en de wereld reist. Een theater dat gelooft in de verbindende, transformerende en helende kracht van kunst. Yves Degryse, Barbara Raes en Melih Gençboyaci vormen samen de artistieke leiding van NTGent. Samen staan ze voor een meerstemming, gedeeld en zorgend leiderschap. Met Daan Vander Steene als zakelijk directeur zullen ze de komende jaren voortbouwen op het huidige beleidsplan maar ook zacht transformerend een nieuwe koers varen. Dat doen ze samen met breed palet aan makers, van Luanda Casella, Lara Staal, Yves Degryse I BERLIN, Milo Rau, Barbara Raes I Beyond the Spoken en Werktoneel tot artist - in - residence makers Miet Warlop,/ Irene Wool, Chokri Ben Chika / AZH en Ontroerend Goed. Samen vormen ze het meerstemmig en veelvormige makershuis van NTGent.

 • NTGent, Gent
 • Type: Deeltijds
 • Deadline: 7/7/2024

Over deze job

Voor de verdere uitbouw van haar nationale en internationale tourwerking en de versterking van haar spreidingsteam zoekt NTGent een extra medewerker spreiding/verkoop.

Als medewerker spreiding/verkoop sta je mee in voor het initiëren en opvolgen van een brede waaier aan activiteiten mbt de spreiding van producties in binnen- en buitenland. Je draagt zo bij aan de (inter)nationale uitstraling van NTGent. Je wordt deel van het spreidingsteam dat samen verantwoordelijk is voor de nationale en internationale spreiding en verkoop van alle NTGent (co-)producties. Binnen deze functie en dit team ben je zowel strateeg, netwerker als verkoper.

 • Je ontwikkelt samen met je collega’s binnen het spreidingsteam een duidelijke visie op en beleid tav spreiding en verkoop, zowel op nationaal als internationaal niveau, in samenspraak met de artistieke en zakelijke leiding van NTGent.
 • Je verdiept je in de artiesten en hun werk/producties en probeert tot een tailor made aanpak te komen waarbij zowel de artiest als organisaties optimaal uit de verf komen.
 • Je initieert en onderhoudt contacten met theaters, festivals en organisatoren in binnen- en buitenland. Je voert verkoopgesprekken met potentieel geïnteresseerde programmeurs/organisatoren en zorgt ervoor dat de artiesten die werk maken binnen NTGent een maximale zichtbaarheid genieten.
 • Je werkt planmatig en streeft naar het halen van bepaalde verkoopdoelstellingen.
 • Je volgt graag nationale en internationale trends en tendensen op mbt spreiding/verkoop en weet wat er leeft binnen de sector (o.a. door deel te nemen aan netwerkmomenten).
 • Je houdt nauw contact met je collega’s binnen het spreidingsteam alsook met interne en externe medewerkers betrokken bij de producties en bij het spreidingsproces, en je zorgt er mee voor dat ieders rol duidelijk is.
 • Je brengt nieuwe, potentiële speelplekken voor NTGent in kaart, ook binnen voor de organisatie nog onaangeboorde circuits. Je onderzoekt diverse marktsegmenten en kan creatief (mee)denken met artiest en programmeur/theater/festival/… .
 • Je vergezelt het NTGent-team op tournees in binnen- en buitenland om on the road contacten te onderhouden/verstevigen en voeling te kweken en behouden met de speelplekken en hun publieken.
 • Je zorgt, samen met de collega’s van communicatie, voor het uitwerken en verspreiden van een creatieve mix aan promomateriaal, opdat theaters/festivals/… dit kunnen inzetten op een optimaal publieksbereik.
 • Je bent goed in onderhandelen en tracht de best mogelijke commerciële voorwaarden te bedingen
 • Je volgt een deel van het administratieve luik op, zaken die direct gelinkt zijn aan de verkoop (bv. opmaak prijssimulaties, opmaak contracten, oplijsten afspraken). Op die manier geef je een voorzet voor collega’s die met de aangeleverde info verder aan de slag kunnen (technisch coördinator, administratief medewerker, tourmanager).

Bijkomende info

Gepost op 2024-06-05