Medewerker support erfgoeddatabank

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor 180 organisaties en ontsluiten het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit meer dan 65 medewerkers en is gevestigd in Gent.

  • meemoo, Gent
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 17/3/2024

Over deze job

Als supportmedewerker begeleid je de gebruikers van de huidige erfgoeddatabanken bij hun opstart met het nieuwe systeem en de migratie van hun data. Je staat de verschillende organisaties bij tijdens de overstap en helpt hen om concrete problemen op te lossen. Je zorgt ervoor dat ze een eerste fijne gebruikerservaring hebben en zo meteen praktisch aan de slag kunnen gaan. Dit doe je samen met Community Manager Lise en geruggensteund door de rest van het projectteam. Concreet:

  • maak je afspraken met gebruikers om de overstap naar MuseumPlus voor te bereiden en volg je dit verder op. Je geeft instructies om de datamigratie vlot te laten verlopen, plant opleidingen in en maakt werk van de ondertekening van de gebruiksvoorwaarden.
  • bespreek je de testresultaten van de configuratie en datamigraties met de gebruikers, en breng je het projectteam hiervan op de hoogte.
  • geef je opleidingen aan trainers en kerngebruikers zodat ze vlot met het nieuwe systeem aan de slag kunnen en anderen wegwijs kunnen maken.

Eens de overstap van de huidige gebruikers naar het nieuwe systeem achter de rug is, blijf je aan boord als supportmedewerker en applicatiebeheerder van de nieuwe erfgoeddatabank. Je werkt daarbij nauw samen met Christoph, die al pakken ervaring heeft met de huidige erfgoeddatabanken en uitkijkt naar een nieuwe collega om mee samen te werken. Net zoals de rest van het projectteam trouwens!

Bijkomende info

Gepost op 2024-02-06