Medewerker vrijwilligerscoördinatie

Film Fest Gent is het grootste internationaal filmfestival van België, met jaarlijks meer dan 100.000 bezoeken. Het festival presenteert elk jaar in oktober ruim 100 langspeelfilms, 30 kortfilms en zet zijn schijnwerpers op de filmmuziek. Sinds 2001 worden de World Soundtrack Awards uitgereikt, een reeks internationale prijzen voor de beste soundtracks voor films, televisieseries en documentaires. Film Fest Gent ontvangt, naast het publiek, ook regisseurs, actrices en acteurs, filmjournalisten, producenten en filmdistributeurs. Zo is het festival een ontmoetingsplek tussen de filmindustrie en het publiek, met de collectieve beleving van cinema voorop.

  • Film Fest Gent, Gent
  • Type: Deeltijds
  • Deadline: 17/5/2024

Over deze job

Als ‘Medewerker Vrijwilligerscoördinatie’ sta je in voor de samenstelling, planning, begeleiding en coaching van de vrijwilligerteams van Film Fest Gent 2024. Hiervoor word je aangestuurd door en rapporteer je aan de verantwoordelijke voor de vrijwilligerswerking

  • Als vrijwilligerscoördinator verzorg je de werving, opleiding, coördinatie en ondersteuning van 12 locatieverantwoordelijken die in teams instaan voor het vlotte verloop van de filmvertoningen op de festivallocaties (Kinepolis, Sphinx, Studio Skoop of Vooruit/KASK). De locatieverantwoordelijken zorgen voor de opvolging van de planning van de screenings, het onthaal en de ticketcontrole van het publiek en het briefen en begeleiden van publieksvrijwilligers. Ze staan ook in voor de ticketverkoop op de festivallocaties, waarvoor ze worden opgeleid en begeleid door team ticketing.
  • Je stuurt een team van Vliegende vrijwilligers aan die het FFG-team ondersteunen in de productie, promotie of publieksbegeleiding voor en tijdens het festival.
  • Je bent verantwoordelijk voor de werving, opleiding, planning en ondersteuning van de publieksvrijwilligers die instaan voor de ticketcontrole en het onthaal van bezoekers op de locaties en in het press & industry office. Daarnaast zorg je ook voor barvrijwilligers voor het Film Fest Café.
  • Je bent verantwoordelijk voor de opmaak van de planning van alle shiften en de verdeling van de shiften via het planningssysteem (software Fiona)
  • Je verzorgt de communicatie naar vrijwilligers over afspraken en de organisatie van ontmoetingsmomenten
  • Je staat in voor de vrijwilligersadministratie: de opmaak van de contracten, de rapportering van de gewerkte dagen en uren, …
  • Je draagt bij tot de evaluatie van de werking en de vrijwilligers, in functie van het optimaliseren van de aanpak voor de volgende edities

Bijkomende info

Gepost op 2024-03-28