Onthaalmedewerker

Het Design Museum Brussels werd geopend na de aankoop van een privécollectie door het Atomium en is een plaats gewijd aan design en zijn geschiedenis. Sinds 2015 omvat de collectie van het museum, The Plastic Design Collection, het landschap van kunststoffen in design van de jaren 1950 tot nu. Naast deze collectie opende het museum in september 2020 Belgisch Design Belge, een nieuwe permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan Belgisch design en zijn geschiedenis.

  • Design Museum Brussels, Brussel
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 30/4/2024

Over deze job

Het Design Museum Brussels is op zoek naar polyvalente onthaalmedewerksters en medewerkers. Het museum, geïnitieerd na de aankoop van een privécollectie door het Atomium, is een plaats gewijd aan design en zijn geschiedenis. Door middel van tentoonstellingen, rondleidingen, workshops, conferenties en evenementen wil het museum design verstaanbaar en toegankelijk maken voor verschillende doelgroepen. Het is gevestigd in de gebouwen van Brussels International Trademart en is elke dag open van 11u tot 19u.

De belangrijkste taak bestaat uit een professioneel, kwalitatief en warm onthaal van de bezoekers in het museum en de tentoonstellingsruimten. Daarnaast zal ook uw medewerking gevraagd worden bij andere taken, zoals:

  • Het onthaal aan de ticketbalie (verkoop van tickets en kassabeheer, beantwoorden van binnenkomende telefoonoproepen), in de zalen en tijdens speciale evenementen (vernissages, evenementen, conferenties,…).
  • Het inlichten van de bezoekers over de verschillende tentoonstellingen die in het museum te bezichtigen zijn.
  • Helpen van de klanten in de souvenirshop op een aangename en klantgerichte manier. U staat eveneens in voor de bediening aan de kassa (afrekenen en afsluiten). U zorgt samen met uw collega’s dat de winkel ordelijk is en dat de producten op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier gepresenteerd worden, in samenspraak met de verantwoordelijke van de boetiek.
  • Het klaarzetten van de zalen voor evenementen.
  • Het attent zijn op alles wat er in het museum en de shop gebeurt.

Bijkomende info

Gepost op 2024-02-01