Stagiair assistent galerie

Lauren Van Middelem Gallery is een galerie op de zeedijk in Knokke, gerund door een jonge en dynamische kunsthistorica. De galerie opende zijn deuren op 1 april 2023. Lauren Van Middelem focust zich op de samenwerking met jonge, opkomende en soms al meer gevestigde hedendaagse kunstenaars. Dit gaat van solotentoonstellingen tot groepstentoonstellingen. De prille galerie ging afgelopen zomer vrij snel in een hogere versnelling wanneer de debuuttentoonstelling van viroloog en digitaal kunstenaar Marc Van Ranst van start ging. Dit betekende het begin van een langdurige samenwerking met Marc Van Ranst. Daarnaast blijft de galerie tentoonstellingen organiseren met andere hedendaagse kunstenaars, zoals Olivier Coisne, Robert Dandarov, Xavier Tricot en sportjournalist en fotograaf Frank Raes. Naast de samenwerking met hedendaagse kunstenaars worden er af en toe ook vaste waarden tentoongesteld, waaronder Joseph Willaert en Bram Bogart. Lauren Van Middelem Gallery is dus een galerie die naast het promoten van nieuwe mediums zoals digitale kunst, ook focust op de dialoog tussen hedendaagse kunst en de meer gevestigde kunsthistorische waarden. In de nabije toekomst zal de galerie ook deelnemen aan beurzen.

  • Lauren Van Middelem Gallery, Knokke-Heist
  • Type: Stage
  • Deadline: 30/6/2024

Over deze job

Om de toekomstige projecten van de galerie in goede banen te helpen leiden, is de galerie op zoek naar een stagiaire. Meedraaien in een prille galerie levert een hoop ervaringen op. Het creëert eveneens een realistische kijk op de hedendaagse kunstwereld. Je maakt ook verschillende indrukken mee, aangezien de galerie elke twee à drie maanden een nieuwe tentoonstelling op poten stelt. De galerie is op zoek naar iemand die openstaat voor nieuwe kunstvormen, en daar met een commerciële ingesteldheid mee kan omgaan. Een achtergrond binnen de kunstwetenschappen is geen vereiste, zolang er maar interesse is voor de kunstwereld.

Het takenpakket ziet er als volgt uit:

  • Onthaal van het publiek & uitleg geven over de kunstenaars en de lopende tentoonstelling
  • Openingen en recepties in goede banen helpen leiden
  • Instaan voor de online communicatie van de galerie
  • Meegaan in het dagelijkse reilen en zeilen van een galeriehouder: atelierbezoeken, beursbezoeken, deelnemen aan beurzen, leveringen, netwerken,…
  • Administratieve taken zoals facturen opmaken, prijslijsten, archivering, technische fiches en labels voorbereiden

Een stage bij deze galerie bevat voornamelijk weekendwerk en tijdens vakantieperiodes. Dit gaat door in de galerie zelf (Zeedijk 635, Knokke). Indien gewenst kan de stagiair om extra ervaring te genieten de galeriehoudster helpen bij de dagelijkse taken (zie 'takenpakket'). Omdat de galerie een eenmanszaak is, krijgt de stagiair veel kansen en de ruimte om zich te ontplooien. Een kritische inbreng is zeker welkom.

Bijkomende info

  • Interesse om kennis te maken met het reilen en zeilen van een kunstgalerie? Stuur dan je cv naar Laurenvanmiddelem(a)hotmail.com of spring gerust binnen in de galerie voor een kennismaking (Zeedijk 635, Knokke). Lauren Van Middelem 0484/28.12.62

Gepost op 2024-04-12