Stagiair creative research assistant - digital artworks

Digitale kunst, metaverse, tokens, NFT's, streaming platforms, AI, het web ... digitale media dringen permanent door in onze dagelijkse leefwereld. Bozar wil hierop inspelen door haar aanbod uit te breiden met een digitale scène - om het eigen publiek een extra ervaring te bieden, maar ook om nieuwe doelgroepen kennis te laten maken met Bozar in de virtuele wereld.

  • Bozar, Brussel
  • Type: Stage
  • Deadline: 21/5/2024

Over deze job

Als stagiair(e) kom je ons Bozar Digital team versterken als Creative Research Assistant. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een uitgebreide database van bekroonde en succesvolle XR, interactieve, immersieve en AI-gerelateerde digitale artistieke projecten..

  •  Research: Identificeren, onderzoek uitvoeren naar een divers aanbod van XR, interactieve, immersieve en AI-gerelateerde digitale kunstwerken uit de hele wereld, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, installaties, performances, digitale ervaringen en narratieven.
  • Database ontwikkeling: Verzamelen, ontwikkelen en onderhouden van een database van digitale kunstwerken die inspelen op de belangrijkste thema’s van het komende Bozar-programma. De informatie op de juiste manier categoriseren in details zoals kunstenaarsprofielen, projectbeschrijvingen, technische specificaties en prijzen/erkenning om eenvoudige toegang tot de dataset te garanderen.
  • Samenwerking: Samenwerken met alle departementen van Cinema, Tentoonstellingen, Muziek en de Digitale Cel in Bozar om uitgebreide informatie te verzamelen over potentiële transversale projecten.

Bijkomende info

Gepost op 2024-04-24