Stagiair erfgoeddag

Erfgoedcel Brugge is er voor iedereen die wil samenwerken rond Brugs cultureel erfgoed. Daarbij horen zowel roerend als immaterieel erfgoed.

  • Erfgoedcel Brugge, Brugge
  • Type: Beroepsinlevingsstage (BIS)
  • Deadline: 7/9/2024

Over deze job

  • Programma: Je staat samen met je stagebegeleider en coördinator van Erfgoeddag Brugge in voor de samenstelling van het Brugse Erfgoeddag-programma. Je begeleidt en ondersteunt deelnemende organisaties bij de inschrijving en uitwerking van hun activiteit en zorgt voor een duidelijke communicatie en briefing naar hen toe in de aanloop naar het evenement. Bij de organisatie van activiteiten is er komende editie extra aandacht voor mobiele toegankelijkheid binnen een intern leertraject met de vaste partners van Erfgoeddag Brugge.
  • Communicatie: Je draagt bij tot de communicatie rond Erfgoeddag 2025 naar het brede publiek, zowel digitaal als op papier. Je zorgt er samen met het team van de erfgoedcel voor dat het Erfgoeddagprogramma via onze website, sociale media en nieuwsbrieven verspreid wordt en stelt het lokale promotiemateriaal samen. Dat betekent teksten schrijven, fotomateriaal bij de partners verzamelen, contact houden met vormgever en drukker, drukproeven nalezen, distributie… Via artikels voor verschillende doelgroepen en kanalen plaats je Erfgoeddag in Brugge zo sterk mogelijk in de kijker.
  • Evaluatie: Je verzamelt feedback bij het publiek, de collega’s en de partners over deze editie van Erfgoeddag. Je maakt een evaluatierapport op, dat je afstemt met het team van Erfgoedcel Brugge en doet samen met de collega’s aanbevelingen voor toekomstige edities.

Bijkomende info

Gepost op 2024-06-20