Systems engineer

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor 180 organisaties en ontsluiten het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit meer dan 65 medewerkers en is gevestigd in Gent.

  • meemoo, Gent
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 20/5/2024

Over deze job

Als Systems Engineer kom je terecht in het team dat meemoo’s infrastructuur draaiende houdt: samen met je collega’s zet je infrastructuurcomponenten op, en onderhoud en beheer je ze. Dat kunnen aangekochte toepassingen zijn (zoals onze monitoringoplossing, back-up toepassing of de IBMtapelibraries die we gebruiken voor opslag), maar liever nog zoeken we het in de richting van open source. Denk aan componenten zoals nginx, Kubernetes, of Prefect. Een deel van onze infrastructuur vind je in de cloud, een ander deel beheren we vanuit onze ruimtes in datacenters in Vlaanderen.

Wat je dan precies gaat doen? Om een idee te geven: recent zetten je collega’s een nieuwe Pulsaromgeving op, en leidden ze de upgrade van onze on-premise S3-objectopslag in goede banen. Ook in de pijplijn: een migratie van Openshift naar Kubernetes. Samen met je collega’s zet je nieuwe systemen op poten, zorg je voor monitoring en back-up en vat je alles samen in heldere documentatie. Waar het kan automatiseer je, zodat we met beperkte mankracht op grote schaal kunnen werken. Liefst kan je ook een aardig stukje programmeren, en spring je in bij backend softwareontwikkeling wanneer nodig.

Bijkomende info

Gepost op 2024-04-19