Vrijwilliger filmfestival voor jong publiek

Filem’On, het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek in Brussel, vertoont jaarlijks het beste van de (inter)nationale jeugdfilm. Op het programma staan alle verschillende soorten genres, stijlen en formaten, van animatie tot documentaire, fictie en kort- en langformaat. Het festival vindt dit jaar plaats van 23 oktober tot en met 6 november 2024.

  • Filemon vzw, Brussel
  • Type: Vrijwilligerswerk
  • Deadline: 1/8/2024

Over deze job

Om dit allemaal in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar verscheidende vrijwilligers die ons kunnen bijstaan bij verschillende taken.

Begeleiders internationale gasten – Vlotte babbel en ken je je weg in Brussel en/of Gent? In deze functie ben jij het aanspreekpunt voor alle praktische zaken. Je bent op de hoogte van het programma voor de gasten en vergezelt hen naar de plekken waar ze verwacht worden. Dit kunnen cinemalocaties zijn, maar ook restaurant, hotel, vliegveld, evenementen, culturele bezienswaardigheden,… Specifiek zoeken we ook naar begeleiders die de gasten van ons festival in centrum Brussel naar ons festival in Gent (Cinema Sphinx) en Ronse (CC De Ververij) kunnen brengen per trein. Deze verplaatsingen vinden vooral plaats in de ochtend.

Bar – Weet jij hoe je een bar efficiënt runt? Ook in een ruimte vol jongeren? Dan zoeken we jou! Voor enkele special events zoeken we barbeheerders die gasten niet droog laten staan. Je bent beschikbaar op 23/10 in de middag, 24/10, 31/10, 2/11 in de avond en misschien nog een extra avond tijdens de herfstvakantie (nog te bevestigen).

Vertalers – Meertalig en/of (bezig met) een diploma vertalen/tolken? Dan zoeken we jou! Op een internationaal filmfestival zijn er veel verschillende talen aanwezig. Om de toegankelijkheid voor niet-Engelstalige gasten te vergroten, zoeken we verschillende vertalers die Q&A’s kunnen ondersteunen. Denk aan het vertalen van anderstaligen antwoorden naar het Nederlands/Frans/Engels voor het jonge publiek.

Sfeerbeheerder festival en assistent workshops – Zet jij alles in voor een gelukkig jong publiek? Weet jij de sfeer op een festival te bewaren? Als sfeerbeheerder van het festival ben je een manusje-van-alles. Lopen er zaken fout op locatie, dan ben jij de eerste persoon die problemen aankaart en oplost. Tijdens workshops ondersteun je de opbouw en afbraak. Je houdt zicht op de workshopmaterialen en zorgt dat alles volledig op de juiste plek geraakt en iedereen mee is.

Assistentie Internationale Jongerenjury – Hou je van werken met jongeren en op zoek naar een internationale ervaring? Bij Filem’On krijg je de mogelijkheid om beide te combineren! Elk jaar ontvangen we een verschillende groepen internationale jongeren vanuit heel Europa. Tijdens het Filem’On festival maken ze deel uit van de Internationale Jongerenjury, die samen films kijken en filmische activiteiten doen. In deze functie ondersteun je de activiteiten van de jury. Je bent volledig beschikbaar tijdens de herfstvakantie 2024 (27/10 – 2/11)

Bijkomende info

Gepost op 2024-06-26